Sbírka pro Dominika ve finiši. Díky, dobří lidé

JASENNÁ - Dominik Kráčala z Jasenné měl smůlu hned na samém začátku života. Po velice složitém porodu ukázala svoji nelítostnou tvář dětská mozková obrna.

Dnes patnáctiletý Dominik potřebuje peníze na speciální rehabilitaci. A tak si na začátku roku místní řekli, že mu pomůžou. Myšlenka vznikla přímo na přírodním kluzišti v hlavách tamních hokejistů v Jasenné.

Dominikovi pomáhá, kdo může. Do kasičky míří už tři týdny peníze z dobrovolného vstupného na kluzišti. Bylo tomu tak i ve čtvrtek, kdy se na ledě sešli v rámci tělesné výchovy čtvrťáci a páťáci.

„Jasně, že rádi pomůžeme, je handicapovaný, zaslouží si to,“ vyprávěli na bruslích kluci i malé slečny. A do pokladničky mířily drobnější obnosy, deseti i dvacetikoruny.

„Naše děti jsou skutečně bezvadné, už jsme udělali i sbírku ve škole a snad stihneme ještě jednu, těší mne i to, že přidají něco i z vlastního kapesného,“ konstatoval ředitel tamní školy Hynek Tichý.

„K dnešku máme už přes 57 tisíc korun, moc díky všem a určitě i pořadatelům zlínského sobotního Rally Ice Tour na zimním stadionu, ti Dominikovi přispějí krásnou částkou 15 tisíc korun,“ neskrývá nadšení hlavní iniciátor a organizátor sbírky Petr Kovář, šéf místních hokejistů. Dominikovi rodiče si převezmou obsah kasičky přímo na ledě v Jasenné před zahájením dětského karnevalu na ledě.

„Opravdu mne to dojímá, dobří lidé ještě žijí, všem chci moc poděkovat. Už jsme byli v rehabilitačním centru, Dominik by v březnu měl absolvovat náročný třítýdenní rehabilitační program, věřím, že to bude znamenat pokrok, potřebuje hodně sil,“ dodává maminka Lenka Kráčalová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x