Fotbalisté Fastavu Zlín: jedeme (vy)hrát na Vyšehrad

PRAHA - Je to tak trochu jízda na Hrad. I když z trochu jiného břehu Vltavy. Každopádně víkendový výjezd do Prahy těší, protože je úspěchem. Zlínští fotbalisté jedou po vítězství ve skupině bojovat o co nejlepší umístění ve finálové čtyřce zimní Tipsport ligy. Semifinále, finále i duel o třetí místo hostí Vyšehrad.

Na neprvoligové místo nezbylo. O postup do finále to bude v sobotu česko – moravská bitva. Nejdříve se popasují zlínští fotbalisté s Mladou Boleslaví, pak následuje duel Bohemians 1905 s Olomoucí.

Vítězové mají nárok na nedělní finále, poražení budou hrát o pomyslný bronz.

„Těší nás, že odehrajeme další dva kvalitní zápasy, do každého utkání jdeme s cílem vyhrát, Mladá Boleslav měla v zimní lize mimořádné výsledky, nedostala gól, nastřílela jich čtrnáct, je jasným favoritem celé soutěže, ale my ji to budeme chtít hodně znepříjemnit,“ naznačuje odhodlání jeden z nejzkušenějších mužů Páníkova výběru Tomáš Janíček.

Zlín má mezi novinkami zapsáno i to, že kmenovými hráči už jsou ofenzivní fotbalisté Vukadinovič i Fantiš. A to byl pokyn pro nového klubového „kassamana“ tedy pokladníka Jakuba Jugase, aby je zdvořile požádal o zápisné.

Na zkoušce je ve Zlíně také další zajímavý hráč, Senegalec Diop, dosud kmenově v pražské Slavii.

Liga startuje za tři týdny, mezitím ještě Zlíňané stihnou propláchnout lýtka slanou vodou u moře v Turecku a sehrát tam kvalitní zápasy. Pak přijede Sparta. Předprodej na šlágr úvodního jarního kola začne už 27. ledna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x