Skupina Synot končí se sponzorováním prvoligového sportu v České republice

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Skupina Synot utlumí většinu svých sponzorských a reklamních aktivit v oblasti prvoligového sportu v České republice. Odstupuje tak od partnerství s nejvyšší fotbalovou ligou a v příští sezóně nebude pokračovat ve spolupráci s prvoligovými kluby AC Sparta Praha, Basketbal Nymburk a FK Jablonec, řekla serveru Zlin.cz mluvčí Synotu Magda Pekařová.

Synot rovněž ukončí podporu poskytovanou České unii sportu. Důvodem jsou legislativní změny, které mají na skupinu zásadní dopad. „Skokové navýšení daní v oblasti loterního průmyslu znamená pro skupinu v České republice ztrátu ve výši stovek milionů korun. S těmito finančními prostředky se počítalo právě v oblasti marketingu a podpory sportu,“ uvedla Pekařová.

Synotu se nelíbí rozhodnutí politiků. „Naše skupina působí přibližně ve 20 zemích světa, nicméně s takovým nesystémovým jednáním ze strany politické reprezentace jsem se nikde nesetkal. Jsem šokován takto neodborným a populistickým přístupem. Stát našim českým společnostem sebral takové množství peněz, že již sportovní aktivity v takové míře, jako dosud, jednoduše podporovat nemůžeme,“ uvedl ředitel společnosti Synot International Limited Neofytos Neofytou.

Podle Pekařové je to přitom podruhé v posledních čtyřech letech, kdy sport kvůli nesystémovým a likvidačním legislativním zásahům přichází o nemalou finanční podporu, která plyne z provozu loterií a jiných podobných her. „Vláda navíc nenabízí odpovídající alternativu a dosud nevytvořila kvalitní systém podpory sportu. Stát tak nikomu z oblasti sportu negarantuje, že peníze, které nově získá státní pokladna, budou přerozděleny mezi konkrétní subjekty,“ dodala Pekařová.

„Spolupráce s nejvyšší ligou a jednotlivými kluby jsme si vždy velmi vážili. Přestože je naše skupina silná, není bohužel možné, aby její zahraniční společnosti dotovaly podnikání v České republice a doplácely na velmi krátkozraké a populistické kroky české vlády, která hází podnikatelům a živnostníkům klacky pod nohy. V rámci velmi omezených zdrojů, které nám zůstanou, budeme nadále realizovat pouze tradiční podporu sportu na Valašsku a Slovácku, které se věnujeme už více než 15 let,“ doplnil podnikatel a senátor Ivo Valenta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x