V Otrokovicích je nová potravinová banka

OTROKOVICE – V Otrokovicích vznikla Potravinová banka Zlínského kraje, která má pomoct lidem v nouzi. Je to první potravinová banka v kraji, sdělila serveru Zlin.cz Helena Mráčková ze zlínského hejtmanství.

Potravinová banka se nachází na náměstí 3. května. „Výhodou skladu je, že v něm můžeme na přechodnou dobu uskladnit potraviny, odkud budou následně distribuované potřebným klientům. Jsme vděční Zlínskému kraji a jmenovitě radní Taťáně Valentové Nersesjan za podporu při zakládání banky. Vděčíme také městu Otrokovice za pronajmutí skladových prostor,“ řekl ředitel Potravinové banky Zlínského kraje Jiří Růžička.

Přispět do ní mohou různí zájemci. Cílem bank, které jsou například i v Brně, Praze a jiných městech, je pomoct lidem v nouzi, ale také zabránit plýtvání potravin. „Prostřednictvím třinácti charitativních, neziskových a obecně prospěšných organizací budou potraviny rozdělované lidem v nouzi, mezi něž patří například matky samoživitelky, rodiny v sociálních problémech, část seniorů nebo bezdomovci,“ sdělil Růžička.

Podle krajské radní Valentové Nersesjan je smutné, že na území kraje žijí stovky lidí, kteří strádají materiální nouzí a potravinovou pomoc potřebují. „Je proto v zájmu Zlínského kraje podpořit organizace a iniciativy, které těmto lidem nabízejí pomoc,“ dodala radní.

Lidé, kteří chtějí do potravinové banky přispět, mají možnost získat více informací prostřednictvím webových stránek http://www.potravinovabanka.cz/pb-ve-zlinskem-kraji-z-s/.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x