Uherskohradišťská nemocnice bude půjčovat pacientům domů postele

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Uherskohradišťská nemocnice zavedla novou službu pro seniory, osoby se zdravotním postižením a pro pacienty po úrazech a operacích. V letošním roce jim v rámci Roku mozku bude půjčovat postele domů, řekla serveru Zlin.cz mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Nemocnice prozatím půjčuje elektrická polohovací lůžka, a to za měsíční cenu 800 korun s matrací a 600 korun bez matrace. Mechanická polohovací lůžka potom za 400 korun s matrací a 300 korun bez matrace. „Postele mají nastavitelnou výšku a je možné pacienta různě polohovat. Matrace jsou antidekubitní, tedy s preventivním účinkem proti proleženinám,“ uvedla farmaceutka Petra Dvořáková, na kterou se zájemci mohou přímo obracet na telefon 724 473 015.

Dodala, že každého klienta osobně proškolí ohledně manipulace s lůžkem, která není nijak složitá. Lidem, kteří si lůžko zapůjčí, nemocnice nabídne jeho dopravení na dané místo. Účtovat si za to bude 10 korun na kilometr. „Minimální doba půjčení postele je dva týdny, jinak je časově neomezená,“ doplnila Lipovská s tím, že cena jedné elektrické polohovací postele s matrací se pohybuje kolem 30 tisíc korun.

Nemocnice má ještě v plánu v rámci několika měsíců otevřít prodejnu zdravotnických potřeb. „Součástí prodejny se poté stane nejen půjčování lůžek, ale také dalších zdravotnických pomůcek jako jsou chodítka, mechanické vozíky, pomůcky do koupelny, klozetová křesla a jiné kompenzační pomůcky,“ dodala Lipovská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x