Rožnov nabídne o víkendu tratě pro běžkování

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Přes tři kilometry běžkařských tras budou na víkend připravené v Rožnově pod Radhoštěm v golfovém areálu a také na Cyklostezce Bečva v úseku od Hotelu Eroplán po golfový areál. S ohledem na malé množství sněhu jde o úpravu pro takzvaný volný styl, čili bruslení, řekl serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Trasa přesáhne tři kilometry. „Začne u světelné křižovatky u Hotelu Eroplán a končí u golfového areálu. Tam na ni navazují technicky upravené běžecké okruhy přímo v golfovém areálu,“ uvedl starosta Radim Holiš. Zdůraznil, že v areálu golfu je nutné dodržovat vyvěšený provozní řád.

Trať by se mohla zachovat i na dýl. „Rádi bychom běžecké trasy udržovali na Cyklostezce Bečva pravidelně. Vše ale samozřejmě závisí na sněhových podmínkách. A samozřejmě také na pěších turistech, které prosíme, aby technickou stopu neničili,“ dodal Holiš.

Zařízení na úpravu běžeckých stop, skútr a stoper, zakoupilo v roce 2014 Sdružení Mikroregion Rožnovsko. „Úpravu stop má na základě smlouvy na starosti Sportovní klub při ZŠ Videčská, jehož provozní náklady na tyto práce hradí ze svého grantového systému město Rožnov pod Radhoštěm,“ dodal Gross.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x