Anežka Baťová ze Zlína oslavila stoleté výročí

ZLÍN – Úctyhodných 100 let oslavila Anežka Baťová ze Zlína. K životnímu jubileu jí za radnici poblahopřála náměstkyně primátora Kateřina Francová, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Oslavenkyně přiznala, že recept na dlouhověkost nemá. „Ani nevím, jestli se v mé rodině někdo dožil vysokého věku. Sama se snažím žít poctivě s láskou a vírou,“ uvedla Baťová. Setkání si pochvalovala náměstkyně Francová. „Paní Anežka je šarmantní paní. Popřála jsem jí hlavně hodně zdraví,“ doplnila Francová.

Anežka Baťová se narodila v Ludkovicích u Zlína. Její rodiče vlastnili hospodářství. Otec padl v první světové válce, když jí byly teprve dva měsíce. Měla jednoho sourozence. „Když jí bylo 15 let, odešla do Zlína, kde pobývala u své tety a zároveň začala pracovat v Baťových závodech, později přejmenovaných na Svit, na pozici dělnice a poté účetní,“ doplnil Dvořák.

Žena vychovala dva syny, jeden z nich už zemřel a druhý ji pravidelně navštěvuje v Domově pro seniory na Burešově. Mezi její oblíbené práce patřila zahrádka a ruční práce. „V mládí jsem pravidelně chodívala asi hodinu pěšky s kamarády z Ludkovic do Pozlovic do kostela na mši,“ uvedla Baťová, která je věřící katolička. Do domova pro seniory nastoupila téměř před sedmi lety.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x