Směr Belek: Zlínští fotbalisté už jsou v Turecku

ZLÍN - Časný budíček, ranní přesun do Vídně a pak odlet. Do turecké Antalye to jsou dvě hodinky letu. A odtamtud hodina jízdy z letiště do přímořského resortu v Beleku. Mimochodem tam to dobře poznali zlínští hokejisté. Pro fotbalisty Zlína ovšem docela novum. I když mnozí Tureckou riviéru znají z jiných dresů.

„Máme za sebou tvrdou přípravu, úspěšné výsledky, prvenství v Tipsport lize, je toho hodně pozitivního, věřím, že to bude v tomto duchu pokračovat,“ říkal před odletem trenér fotbalistů zlínského Fastavu Bohumil Páník.

Při sčítání hráčů dospěl k číslu dvaadvacet, mezi úplně novými tvářemi Senegalec Diop, který už nastoupil v dresu Zlína při vyvrcholení zimní ligy na Vyšehradě.

Soupeři jsou málo známí, ale stěží vyzpytatelní a už vůbec ne podcenitelní.

„To ani náhodou, jsou to týmy z Kazachstánu a Gruzie, v obou destinacích jde fotbal rychle nahoru. Ale my máme kluky, kteří by si něco podobného v myšlenkách nepřipustili,“ dodával trenér.

Zlín čekají tři duely, zahrají si určitě všichni, po týdnu návrat. V Turecku se bude hrát na přírodních trávnících, odpolední teploty by se měly pohybovat někde kolem patnáctky. O moc chladněji by u nás být v dalších dnech nemělo. Přínos ovšem bude v kvalitních terénech a přímořském klimatu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x