Zlínský žolík – Petr Holík

ZLÍN - Krutosti někdy dosti. Mohou si říkat na čtyřsetkilometrové cestě domů hokejisté Litvínova. Těm se coby mistrovi pekelně blíží boje o záchranu a přitom ve Zlíně zanechali ve 40. kole Tipsport  extraligy docela sympatický dojem a byli rozjetému válci "made in Zlin" naprosto vyrovnaným soupeřem.

Jenže v poslední desetiminutovce hosté zcela zkolabovali. Tři fatální zaváhání obrany potrestali dvakrát Říčka a jednou Holík.

Zvláště gól Petra Holíka, který zjevně popíjí živou vodu, byl opravdu zaznamenáníhodný. Dostal přihrávku od Bukartse od zadního mantinelu, v jízdě obehrál beka, pak položil brankáře a jen tak mimochodem zasunul puk do prázdné klece. Publikum, v úterý dlouho těžce zkoušené i díky bojovně naladěným Severočechům, přímo explodovalo nadšením.

Zápas se pro Zlín nevyvíjel příliš dobře, přitom za první střídání registroval brankář Janus hned čtyři zákroky během pětadvaceti vteřin. Ale hosté postupně leptali očekávaný zlínský tlak, až udeřili. Nejprve mladý Reichel střílel těsně vedle, vzápětí ale Kašíka na jeho jednogólovou normu posledních zápasů poslal Hořava.

Vyrovnání pak zařídil prudkou ranou Kotvan. Ale hosté zlobili a zlobili, stěžejní moment těsně před druhou pauzou: obránce Pavelka objel i Kašíka, ale netrefil.

A tak litvínovské hokejisty i věrné fandy v poslední třetině uzemnil zmíněným gólem Holík a dvakrát rovněž velmi pohotový kolega z útoku Robert Říčka. Z nebe to určitě sledovala litvínovská ikona Ivan Hlinka. Právě v den utkání by mu bylo 66 let…

Deváté vítězství na domácím ledě v řadě pro Zlín. PSG – Verva Litvínov 4:1.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x