Sportovci ze Zlínského kraje přivezli z dětské olympiády deset medailí

ZLÍNSKÝ KRAJ - Celkem 10 medailí, z toho čtyři zlaté, čtyři stříbrné a dvě bronzové, vybojovali mladí sportovci Zlínského kraje na Hrách VII. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky v Ústeckém kraji. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí hejtmanství Renata Janečková.

„Naši mladí sportovci důstojně reprezentovali Zlínský kraj a za své výkony si zaslouží pochvalu. Také organizátorům náleží velké poděkování za stoprocentní přípravu sportovišť i zázemí pro účastníky,“ řekl krajský radní Petr Navrátil, zodpovědný za oblast školství, mládeže a sportu, který výpravu na olympiádě doprovázel.

Nejúspěšnější sportovkyní výpravy Zlínského kraje se stala závodnice ve snowboardingu Natalie Elinor Mullen se ziskem tří zlatých medailí v disciplínách paralelní obří slalom, slopestyle a snowboardcross. „Zlatou medaili z krasobruslení v kategorii mladších žáků získal Lukáš Buksa,“ doplnil Petr Navrátil a dodal, že všichni medailisté a jejich trenéři boudou ještě slavnostně oceněni při ceremoniálu, který se uskuteční v sídle Zlínského kraje.

Na olympiádě byl Zlínský kraj zastoupen výpravou v celkovém počtu 90 lidí, z toho bylo 72 soutěžících, 16 trenérů a dva vedoucí výpravy. Ze všech čtrnácti krajů se Zlínský kraj v celkovém výsledku umístil na sedmém místě. Příští Hry VIII. letní olympiády dětí a mládeže ČR 2017 se budou konat v Jihomoravském kraji.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x