Mladá designerka ze zlínské univerzity zabodovala na mezinárodní soutěži v Drážďanech

ZLÍN - Studentka zlínské Univerzity Tomáše Bati Lucia Krivá uspěla na mezinárodní soutěži Staged Design Award v Drážďanech, umístila se na bronzové pozici. Serveru Zlin.cz to za univerzitu řekla Jana Brázdilová.

Zlínská studentka dokázala zaujmout nejen porotu, ale i veřejnost. V konkurenci více než 150 přihlášených soutěžních návrhů od studentů z Německa, Polska a České republiky si vydobyla 3. místo. Veřejnost drážďanského veletrhu Room+Style, která rozhodla o finálních vítězích, zaujala svými betonovými reproduktory.

Staged Design Show & Award letos již potřetí organizovalo drážďanské studio Paulsberg a opět jej propojilo s veletrhem zaměřeným na interiér, módu, styl a umění Room+Style. Pro studenty designu a marketingu byl připraven třídenní intenzivní workshop Produkt Plus Business, na kterém společně pracovali na vývoji produktu. Ve spolupráci s odborníky z oblastí design, technologie a marketing vymysleli nová řešení, která budou společně s oceněnými produkty prezentována letos během roadshow.

„Na cenu Staged Design Award bylo letos nominováno 11 studujících z českých vysokých škol. Jediná studentka z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně tuto nominaci proměnila. Lucia Krivá studuje 5. rokem v ateliéru Produktový design na Fakultě multimediálních komunikací,“ konstatovala Brázdilová. Sound From Prehistory Time je název oceněných betonových reproduktorů, které jsou rovněž reakcí na téma soutěže Budoucnost tradice. Beton doplňují detaily ze dřeva. Své reproduktory poprvé vystavila v rámci Milan Design Weeku v dubnu 2015 v oblasti Ventura Lambrate na výstavě PopUpShow.

Zlínští studenti se pravidelně umisťují v prestižních mezinárodních soutěžích jako jsou Cannes Young Lions, Red Dot Award, Young Package a Swedish Innovation Prize nebo Národní cena za studentský design. V minulém roce byl na Staged Design Award oceněn student z ateliéru Produktový design Michal Jakubec s variabilním stolem a závěsným systémem. „Účast v soutěžích je pro naše studenty velká výzva. Stejně tak workshop, který vede studenty k novému způsobu, jak nahlížet na řešení navrhování produktů,“ vysvětlil vedoucí ateliéru Produktový design Vladimír Kovařík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x