Valašskokloboucká radnice ocenila kronikářku, zakladatele hudebního festivalu i taneční trenérku

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Cenu města Valašské Klobouky letos převzali tři lidé - kronikářka, zakladatel hudebního festivalu a trenérka taneční skupiny. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Sandra Novotná Kollerová.

„Cena vyjadřuje naši hlubokou úctu a uznání za významný přínos pro naše město. Udělujeme ji osobnostem a organizacím, jejichž činnosti si velmi ceníme a která rozvíjí a obohacuje život ve Valašských Kloboukách,“ vysvětlila starostka města Eliška Olšáková.

Rada města letos ocenila například dlouholetou kronikářku Ladislavu Guričovou, a to zvláště pro její dobrovolnou činnost v sociální oblasti. Ladislava Guričová navštěvuje seniory při jejich významných jubileích, dvakrát ročně se účastní návštěv klobouckých rodáků v domovech důchodců. Aktivně pracuje v sociální komisi rady a 19 let byla ve funkci její předsedkyně.

Cenu získal také Emil Zůbek, jeden ze zakladatelů mezinárodního hudebního festivalu Setkání muzikantů v Bílých Karpatech. Festival se ve Valašských Kloboukách koná od roku 2002. „Emil Zůbek si ocenění zaslouží nejen za práci na festivalu, ale také za několikaletou činnost pro Valašské Klobouky ve funkci zastupitele nebo člena dozorčích rad obchodních společností města,“ upřesnila Kollerová.

Letošní volba padla i na Lucii Sovadinovou, trenérku taneční skupiny Eles, která přivedla své svěřence k mnoha významným vítězstvím v tanečních soutěžích, ale hlavně desítky dětí k pohybu a tanci.

Cenu města vytvořili žáci sklářské školy ve Valašském Meziříčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x