Uherskobrodská nemocnice se pyšní novým hlavním vchodem

UHERSKÝ BROD - V uherskobrodské nemocnici s poliklinikou byl slavnostně otevřen zrekonstruovaný hlavní vchod. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Elen Sladká.

Práce na rekonstrukci trvaly zhruba dva měsíce a celkové náklady rekonstrukce byly vyčísleny na 1 580 110 korun.

Hlavním nedostatkem původního povrchu byla kluzká dlažba, nevhodný bezbariérový přístup, špatný odtok vody a chybějící zábradlí. „Bylo proto nutné vymyslet úpravu tak, aby bylo zamezeno všem těmto nedostatkům. Při realizaci však musel být zachován vstup do budovy, a proto jsme práce rozdělily na dvě etapy. Na stávající povrch dlažby byl instalován protiskluzový kamenný koberec finestone. Výměnou nového povrchu vznikl řízený odtok dešťové vody,“ popsal realizaci rekonstrukce jednatel nemocnice Ferdinand Kubáník. Dále byly vybudovány betonové bezbariérové rampy, které vyhovují bezpečnostním normám. Byly odstraněny betonové květináče a místo nich umístěno zábradlí, které bude současně sloužit jako podpora pro chůzi méně mobilních návštěvníků a pacientů. Hlavním přínosem nového vstupu do nemocnice je podle Kubáníka bezpečnost, praktičnost a estetičnost.

Ale nemocnici čeká ještě řada dalších oprav. V letošním roce by se měla vyměnit havarijní střešní krytina, dokončit celková výměna ležatých rozvodů teplé a studené vody a budou pokračovat bezbariérové úpravy toalet. Vedení nemocnice také plánuje zrekonstruovat vstupní halu a připojit areál k wifi síti.

„Na příští rok už připravujeme výměnu rozvodů tepla a taky začneme projektovat celkovou rekonstrukci vodoléčby rehabilitace. Každý rok investujeme zhruba pět milionů korun,“ dodal jednatel Kubáník.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’27313′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1140‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚27313‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x