O rožnovský psí útulek se bude nově starat sociální firma založená mikroregionem

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Sdružení Mikroregion Rožnovsko (dobrovolný svazek obcí mikroregionu) založí sociální firmu, která bude provozovat psí útulek v Rožnově. Psí útulek dosud provozuje rožnovská radnice, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Tomáš Gross.

Na založení sociální firmy Psí útulek Rožnovsko se na svém jednání shodli starostové obcí mikroregionu Rožnovsko. „Variantu sociální firmy jsme zvolili z toho důvodu, že při provozu psího útulku chceme zaměstnat osoby se zdravotním postižením nebo lidi, kteří jsou dlouhodobě vedeni v registru nezaměstnaných na Úřadu práce ČR. Na vybudování psího útulku může Sdružení Mikroregion Rožnovsko žádat dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu, ve kterém může výše podpory činit až 85 procent uznatelných investičních nákladů,“ uvedl místostarosta Rožnova Jan Kučera.

Současný městský psí útulek je na konci své životnosti, na jeho provoz je vydána výjimka a město musí řešit, co dál. „A vzhledem k tomu, že problém se zaběhnutými či toulavými psy řeší všechny obce našeho mikroregionu, dohodli jsme se na společném postupu s tím, že novou společnost Psí útulek Rožnovsko založí právě Sdružení Mikroregion Rožnovsko,“ doplnil Kučera.

Rozhodnutí založit sociální firmu je ale teprve první krok. „Následovat bude finanční vklad do základního jmění společnosti a zápis do obchodního rejstříku. Po dalších technicko-administrativních náležitostech a jmenování jednatele a členů dozorčí rady může Sdružení Mikroregion Rožnovsko požádat o dotaci na vybudování nového psího útulku. V něm počítáme předběžně s kapacitou 30 míst pro psy a 10 míst pro kočky,“ doplnila místostarostka Rožnova Kristýna Kosová.

Pokud vše půjde podle plánu, a mikroregion potřebnou dotaci získá, mohli by být první psi a kočky z celého mikroregionu umístěni v útulku už na konci letošního roku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x