Zlínský basketbal slaví. Je mu 75

ZLÍN - 75. narozeniny lze slavit na mnoho způsobů. Třeba křtem, což může znít u docela "vousatých" narozenin málo pravděpodobně, ale v případě zlínského basketbalu je to přesně tak. 

„Vydáváme při té příležitosti opravdu unikátní publikaci jako průřez zlínskou historií pod koši. Právě tu budeme křtít na galavečeru ve zlínském hotelu Moskva v pátek 5. února. Jde o živou kroniku plnou vzpomínek, prochází léty, kdy basket ve Zlíně začínal, přes „zlatá léta šedesátá“ až dodnes,“ představuje celobarevnou publikaci členěnou do čtrnácti kapitol plnou dobových fotografií a dalších cenných dokumentů spoluautor, místopředseda klubu Zdeněk Mikel. Ten se na ní podílel se Silvií Haktanir Filipovou a Ivanem Trnovským.

Oslavy trojnásobného čtvrtstoletí zlínského klubu rámují také výstavy z historie pod zlínskými koši. Postupně jsou k vidění u vstupu do haly Zelené na Bartošově čtvrti, pak také na zmíněném galavečeru v hotelu Moskva a poté až do konce února ve zlínském Zlatém jablku.

Samotný páteční galavečer bude přehlídkou generací sportu, který měl a má ve městě velmi silnou konkurenci v podobě hokeje, fotbalu, házené, volejbalu i dalších sportovních odvětví.

Přesto si tři čtvrtě století razí svoji úspěšnou cestu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x