Otrokovická radnice finančně podpoří rodilé mluvčí na základních školách

OTROKOVICE – Tři základní školy v Otrokovicích budou mít rodilé mluvčí na výuku cizích jazyků. Umožní to finanční podpora ze strany radnice, řekla serveru Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Podle Stehlíkové je zkvalitnění výuky cizích jazyků na základních školách jednou z priorit rozvoje školství v České republice. „Získat ale stabilní příjem finančních prostředků na rodilé mluvčí je pro ředitele škol stále obtížný úkol. Proto se rozhodla otrokovická radnice finančně podpořit všechny tři zdejší základní školy, čímž zajistí každé výuku cizích jazyků prostřednictvím rodilých mluvčích,“ uvedla Stehlíková.

Dodala, že výuka cizích jazyků nedosahuje na školách odpovídající úrovně, a proto mají rodilí mluvčí nezastupitelné místo při zvyšování kvality výuky. „Ředitelé škol dlouhodobě žádají, aby město podpořilo výuku cizích jazyků. My jsme se rozhodli tuto žádost vyslyšet, protože v této oblasti vidíme důležitost a perspektivu pro budoucnost našich dětí,“ konstatoval starosta Otrokovic a bývalý pedagog Jaroslav Budek.

Jaký bude mít výuka s rodilým mluvčím dopad, zhodnotí ředitelé po uplynutí celého dalšího školního roku. Zohlední se při tom dlouhodobá perspektiva žáků. „Rozvoj jejich jazykových dovedností se může odrazit v jejich schopnosti najít si vhodnou střední školu a zaměstnání,“ dodala Stehlíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x