Klobouky pořádají první veřejné fórum na téma zdravé město

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Historicky první veřejné fórum pořádá pro své občany Zdravé město Valašské Klobouky. Lidé mohou přijít se svými podněty, nápady, náměty i připomínkami, jak život ve městě zkvalitnit, řekla serveru Zlin.cz mluvčí kloboucké radnice Lenka Zvonková.

Diskutovat se bude o pěti okruzích, z nichž občané hlasováním sami vyberou deset největších problémů města, pro které bude radnice hledat řešení. Fórum Klobouky Vašima očima se uskuteční ve středu 17. února 2016 v 16 hodin v Klubu kultury Klobučan. Zajištěno bude hlídání dětí, občerstvení i soutěžení o ceny.

 

„Fórum Klobouky Vašima očima nám má pomoci podívat se na život ve městě pohledem obyvatel a odhalit, kde spatřují skutečně palčivé problémy, které bychom měli řešit. Diskutovat se bude ve skupinách zaměřených na pět stěžejních okruhů a lidé se mohou podle svého přání zapojit do libovolné z nich. Diskusi budou doprovázet garanti jednotlivých témat a celé veřejné fórum bude moderováno odborníky na facilitaci,“ popsala starostka města Valašské Klobouky Eliška Olšáková.

Z diskuse každého z tematických kroužků vzejdou dvě priority, které postoupí do užšího výběru TOP 10 největších problémů města. „Účastníci v nich poté budou určovat svými hlasy pořadí, a tím vyjádří i naléhavost dané záležitosti a nutnost hledat řešení,“ popsala starostka. Získané podněty budou předány zastupitelstvu města, které se jimi bude zabývat, a nalezená východiska pak budou představena veřejnosti.

Občané Valašských Klobouk se budou moci vyjádřit k následující pětici témat: 1. územní rozvoj, doprava, architektura, památky, 2. Školství, vzdělání a práce s mládeží, 3. Šetrný cestovní ruch, tradice, kultura, volný čas a sport, 4. Sociální služby, aktivní občané, prevence a mezilidské vztahy a 5. Životní prostředí, krajina, vztah k venkovu, energetika.

Speciální prostor k diskusi dostanou mladí lidé a zástupci podnikatelské sféry, kterým budou vyhrazeny samostatné stoly a kteří se budou moci společně zaobírat průřezem danými tématy.

Průběh veřejného fóra přítomným zpestří tvorba pocitové mapy města, soutěž o ceny nebo tombola, těšit se však mohou také na občerstvení a kávu z fairtradové kavárny. Pro mladé rodiny pak bude zajištěno i hlídání dětí v dětském koutku.

„Velmi nám záleží na tom, aby se s námi občané podělili o své názory, abychom o nich společně hovořili a určili, kterým problémům by se mělo město v nejbližší době intenzívně zabývat. Srdečně zveme jednotlivce, rodiny, zástupce spolků či organizací, podnikatele a všechny další, kterým není budoucí rozvoj našeho města lhostejný. Těšíme se, že uvidíme, jaké jsou Klobouky Vašima očima,“ pozvala Olšáková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x