V Meziříčí zruší nebezpečný přechod pro chodce na ulici Sokolská

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Rizikový přechod pro chodce na ulici Sokolská u obchodního domu Cimala ve Valašském Meziříčí město zruší. Rozhodli o tom zastupitelé na svém posledním jednání.

Přechod na ulici Sokolská u obchodního domu Cimala patří, dle Dopravního inspektorátu Policie ČR Vsetín, k těm nejnebezpečnějším přechodům pro chodce v okrese Vsetín.

„Přechod pro chodce vede přes čtyři pruhy bez dělícího ostrůvku, který zde bohužel nejde postavit, jelikož by se musel provoz silnice III/05721 zúžit na dva pruhy. Dále zde není provedeno nasvětlení ani další bezpečnostní prvky. Chodec musí na přechodu u obchodního centra překonat vzdálenost zhruba patnácti metrů v situaci, kdy se řidiči kromě jiného soustředí na zipování. Mimo mnoha menších úrazů tady předloni došlo k poslednímu smrtelnému zranění chodce na přechodu v našem městě,“ popsal vedoucí odboru komunálních služeb Václav Chajdrna.

Zhruba 60 metrů východním směrem od popsaného přechodu se nachází bezpečný přechod pro chodce, který má dělící ostrůvek. Směrem na západ je přechod pro chodce vzdálen cca 100 metrů a je vybaven varovnými blikači a nově nasvětlen.

„Město i nadále pokračuje v systematickém zvyšování bezpečnosti přechodů pro chodce. Přechod pro chodce na ulici Sokolská u obchodního domu Cimala neodpovídá současným požadavkům na bezpečnost silničního provozu, a proto na doporučení odborníků přistoupí město k jeho zrušení,“ uvedla místostarostka města Yvona Wojaczková.

Fyzicky přechod pro chodce přestane existovat ihned po skončení správního řízení v dané věci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x