Nejstarší občanka Rožnova slaví 103. narozeniny

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Blažena Kozáková, nejstarší občanka Rožnova, oslavila v tomto týdnu 103. narozeniny. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

S blahopřáním zamířil k paní Kozákové také starosta Rožnova Radim Holiš. Recept na dlouhý a spokojený život vidí paní Kozáková v práci – své zaměstnání kadeřnice vykonávala až do svých 82. let.

Blažena Kozáková se narodila 2. února 1913 a zažila tak období první republiky, obě světové války i dobu komunistického režimu a následné porevoluční dění v Československu i České republice. Měla dalších pět sourozenců. Vyučila se holičkou-kadeřnicí a této profesi se věnovala po celý život. Aktivně ve svém oboru pracovala až do svých 82 let a rožnovští pamětníci možná znají jejich rodinný podnik s názvem Holič-kadeřník Karel Kozák.

Blažena Kozáková má dvě děti, čtyři vnoučata a devět pravnoučat. Přes svůj vysoký věk je oslavenkyně velmi vitální a stále aktivní – denně vyšívá a chodí na procházky.

K narozeninám jí přišel vinšovat kromě řady příbuzných a přátel také starosta Rožnova Radim Holiš. „Paní Kozákovou znám dlouhá léta a upřímně obdivuji její vitalitu a životní elán. Přeji samozřejmě především pevné zdraví,“ uvedl starosta Holiš.

Podle mluvčího Grosse život v Rožnově dlouhověkosti prospívá. V letošním roce tam další dva lidé oslaví stoprvní a stodruhé narozeniny. A v minulém týdnu popřál starosta města všechno nejlepší také devadesátileté Soně Chumchalové.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x