Trenér zlínských fotbalistů Páník: s Tureckem velká spokojenost

ZLÍN - V druholigových časech si o přímořské přípravě mohli nechat jen zdát. Coby šestý tým nejvyšší soutěže si už zlínští fotbalisté samozřejmě podobný luxus mohli dovolit. A po návratu si trenér Páník týdenní pobyt v tureckém letovisku Belek nemůže vynachválit.

„Určitě to bylo přínosem, nejvíce oceňuji úžasně kvalitní přírodní trávníky k přípravě, to se blížilo ideálu, ocenili jsme to ve vedení, spokojeni byli určitě i hráči,“ pochvaluje si šéf zlínské kabiny.

Zlín všechna utkání vyhrál, v přípravě včetně té domácí ještě nepoznal přemožitele. V Turecku si postupně poradil s prvoligovými celky z Kazachstánu a Gruzie, svou kvalitu měl i výběr německého Braunschweigu do 23 let. Ten zlínští fotbalisté zdolali 5:0.

„Jsem rád, že jsme k mužstvu kmenově přiřadili i hráče, kteří u nás dosud hostovali, gólově se dařilo i Senegalci Diopovi, o jeho dalším působení bude záhy jasno, pořád ale samozřejmě patří pražské Slavii,“ dodává Páník.

V generálce čeká v sobotu na zlínské Letné přední slovenský tým ze Senice, natěšený zlínský fanda může povzbudit zimně skvěle šijící ševce od 14 hodin. To je totožný čas s utkáním s pražskou Spartou. To otevře jarní účet Synot ligy nachlup přesně o týden později.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x