Ve Vsetíně se bude soutěžit o Nejlepší valašskou slivovici

VSETÍN - Vůně slivovice se ponese v sobotu 20. února Vsetínem. Spolek pro zachování valašských tradic totiž pořádá v malém sále vsetínského domu kultury od 14 hodin tradiční Soutěž o Nejlepší valašskou slivovici, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí vsetínské radnice Adéla Kousalová.

Přihlášky do soutěže i s půllitrovým vzorkem přijímá do pátku 19. února Moštárna na Jasence, obchod u Malučkých v Semetíně nebo také Informační centrum Vsetín na Dolním náměstí. Startovné činí 100 korun a vstupné pro doprovod je 50 korun.

Součástí odpoledne bude i pasování nových rytířů Řádu modré trnky a pořádající Spolek pro zachování valašských tradic ve spolupráci s městem Vsetín zveřejní Výzvu pro okolní obce pro akci Valaši sobě – Libušín si postavíme sami. „Tuto výzvu pořádáme na podporu Libušína, který v roce 2014 vyhořel. V dřívějších dobách si Valaši, když někomu vyhořela chalupa, pomáhali. No, a protože jsme Spolek pro zachování valašských tradic, tak chceme v tomto odkazu našich otců a dědů pokračovat,“ vysvětlil Ladislav Jelínek, místostarosta spolku a Strážce valašských pokladů a tradic.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x