Nepozorná žena přišla o peněženku s deseti tisíci korunami

UHERSKÝ BROD - Draze přišla ženu (61) nepozornost, když v supermarketu v Uherském Brodě nechala bez dozoru kabelku v nákupním košíku. Zloděj jí z ní ukradl peněženku, kde měla 10 tisíc korun, serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Na to, že nemá peněženku, přišla žena až poté, co stála u pokladny. „Nechtěla věřit, že zrovna ona by se mohla stát obětí zloděje. Myšlenkami se uchlácholila, že ji jistě nechala doma. Nákup proto zaplatila z rezervní peněženky a ze supermarketu odešla. Až doma pochopila, že o peněženku skutečně přišla. Zloděj využil chvilky nepozornosti a z kabelky jí peněženku ukradl. Žena kromě osobních dokladů a platební karty přišla i o deset tisíc korun,“ konstatovala Šabatová.

Prozatím neznámý pachatel je podezřelý z trestného činu krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podle zákona mu hrozí až dvouleté vězení.

Policisté neustále upozorňují lidi na to, aby si na své věci dávali pozor a měli je neustále pod kontrolou. „Tašky a kabelky se nesmějí nikam odkládat. Jejich majitelé se tak vyhnou nepříjemným zjištěním, stresům a zbytečným starostem,“ dodala Šabatová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x