Mikroregion Holešovsko se stal terčem zájmu Českého rozhlasu

HOLEŠOVSKO - Holešovsko, jeho kultura, nářečí, dění a třeba také historie budou příští týden v centru pozornosti ve vysílání Českého rozhlasu Brno. V rámci pořadu Moravská rodina totiž přijde v pondělí na řadu právě tento mikroregion, serveru Zlin.cz to za holešovskou radnici řekla Jana Rohanová.

Pořad se celý týden věnuje jednomu mikroregionu a přináší zajímavosti z pěti jeho obcí. Konkrétně na Holešovsku dostanou mimo Holešov prostor také Žeranovice, Martinice, Prusinovice a Přílepy. Od rána až do večera bude připraveno několik vstupů, během kterých se obce prostřídají.

„Redaktorka Českého rozhlasu Saskia Mišová například v Holešově navštívila 1. Základní školu. Děti dostaly za úkol vymyslet básničku a pět nejlepších ji zarecitovalo na mikrofon. V rádiu se tak uslyší Tereza Pšejová, Nikol Přívarová a Veronika Spáčilová z pátých tříd a své dílo přečetli také osmáci Michal Omasta a Aneta Rektoříková,“ konstatovala Rohanová.

Co se týká konkrétně Holešova, redakce oslovila také dětský pěvecký sbor Banana Vox, Moravské děti, místní klub umění a řemesel, ale také kuchařku holešovské ústřední jídelny Věru Řezníčkovou, která prozradila oblíbený rodinný recept.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x