Síla krutosti. Výkon výborný, bod žádný. Fastav Zlín – Sparta Praha 1:2

Jak umí být fotbal krutý. Zlínští fotbalisté podali proti Spartě výkon na hranici bojovnosti, nasazení i umu a přece odcházeli, byť s hlavami nahoře, poraženi. Fotbal někdy bolí i na duši.

První půle, v níž byli Zlínští lepším týmem, gradovala rohem Koreše těsně před pauzou. Pánikovi svěřenci sehráli situaci tak báječně, že se míč dostal k nekrytému Hájkovi a ten hlavou rozjásal vyprodanou Letnou.

Řízný zlínský stoper byl vůbec zajímavým mužem bitvy na ostří nože. V první půli zajel „žlutě“ do kapitána Sparty Lafaty. Ten možná i v důsledku zákroku už nešel do druhé půle, místo něj naskočil Krejčí a se ševci bylo okamžitě zle.

Kolem reprezentančního záložníka se naráz točila variabilnější hra Pražanů. 

Po jeho centru z trestného kopu napálil míč hlavou Zahustel a ten si dvakrát vybral obě tyče překonaného Dostála.

Fastav – Sparta
1:2

Tohle mělo být pro domácí to největší varování, jenže nebylo.

Po Dočkalově rychle rozehraném přímáku naskočil Brabec a hlavou lacině srovnal.

A za nějakých devadesát vteřin pro změnu po rohu střílel zblízka Šural a hosté vedli.

Domácí se chvíli otřepávali a pak vymysleli nádhernou akci. Když se Poznar chystal zakončovat, fauloval ho zezadu Brabec. Dostal žlutou, tasit se možná mohla i červená.

V obráceném gardu se v závěru vylučovalo, Bartolomeu zkosil Krejčího a šel ze hřiště s červenou. Zdálo se, že zlínský záložník nebyl posledním v zadních vojích.

O těchto momentech se bude hodně dlouho mluvit, záznam prokáže (ne)přesnost rozhodnutí rozhodčího Královce. Spolupráce s pomezními mu rozhodně moc neklapala…

Zlíňané poznali sílu krutosti. Určitě se ale z úžasného zápasu poučí ku prospěchu svému.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x