Provoz uherskobrodského nádraží spěje ke konci

UHERSKÝ BROD - Autobusové nádraží u uherskobrodské České zbrojovky definitivně ukončí provoz ze soboty 27. na neděli 28. února. Novým majitelem nádraží se stanou Slovácké strojírny, novináře o tom informoval ředitel ČSAD Uherské Hradiště Radislav Kusák.

Autobusové nádraží sloužilo lidem dlouhých 30 let, poslední autobusy tu zastaví 27. února a následující den už začne naplno fungovat nový dopravní terminál u vlakového nádraží. „Na Slovácké strojírny přejde staré autobusové nádraží se vším všudy v průběhu března,“ doplnil Kusák.

Dopravní terminál v Uherském Brodě bude slavnostně otevřen 1. dubna. Stavba terminálu přišla na asi sto milionů korun a dotace z EU činila 5,5 milionu švýcarských franků. Celková rozloha upravované plochy autobusových nástupišť činí 2 432 metrů čtverečních, plocha chodníků je 3 885 metrů čtverečních.

Díky projektu Dopravní terminál Uherský Brod bude železniční a autobusová doprava více provázána. „První etapa byla dokončena v roce 2010 a v jejím rámci byla mimo jiné postavena pěší lávka kolem nádraží. Součástí II. etapy projektu je i úprava přednádražního prostoru s klidovou zónou a vytvoření nového informačního systému pro cestující. Rekonstrukce nádražní budovy je financována z prostředků Českých drah,“ konstatovala mluvčí uherskobrodské radnice Elen Sladká.

Původní vlastník autobusového nádraží u České zbrojovky, ČSAD Uherské Hradiště, nabídl dosluhující prostor k prodeji. V nabídce byl několik měsíců a našel se jediný kupec – Slovácké strojírny. Společnost hodlá nemovitost využít pro své budoucí podnikatelské aktivity.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x