Žáci a studenti se mohou zapojit do soutěže o nové logo Zdravého města Kroměříž

KROMĚŘÍŽ - Město Kroměříž v letošním roce hledá pro svůj projekt Zdravé město nové logo a rozhodlo se za tímto účelem vyhlásit výtvarnou soutěž pro kroměřížské školáky a studenty. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí kroměřížské radnice Jaroslava Sílešová.

Vítězný návrh nového grafického symbolu by měl nahradit současné logo zobrazující zelený strom, v jehož koruně je silueta kroměřížského zámku. Logo se používá už nejméně 15 let. „Přes svou výstižnost už v dnešní době není po grafické stránce vyhovující, což nás omezuje z hlediska propagace akcí. Rozhodli jsme se proto vytvořit nové logo a do tohoto procesu zapojit nejen školáky, ale i širší veřejnost, což podle nás vyjadřuje podstatu zdravého města,“ sdělil místostarosta Pavel Motyčka.

Hlavním předpokladem pro účast v soutěži je spojení některého symbolu Kroměříže s tím, co si účastník představuje pod pojmem Zdravé město. Soutěže se mohou zúčastnit všichni školáci, kteří v tomto školním roce navštěvují základní nebo střední školu v Kroměříži. Použít lze libovolnou výtvarnou techniku.

„Soutěž jsme nastavili poměrně volně, abychom dali průchod kreativitě účastníků. Jedinými dvěma zásadními podmínkami tak bude jen předepsaný formát výkresu a časová uzávěrka, která vyprší 15. dubna,“ sdělil vedoucí odboru školství Jiří Pánek.

Po uzávěrce soutěže vybere hodnotící komise sedm finalistů. Ti postoupí do závěrečného hlasování na internetových stránkách města. Slavnostní vyhlášení vítěze a ocenění finalistů se uskuteční v měsíci červnu na radnici.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x