Rožnovský pivovar byl na mezinárodní přehlídce třikrát na stupních vítězů

ROVNOŽ POD RADHOŠTĚM – Třikrát na stupních vítězů stanula na mezinárodní pivovarnické přehlídce International Beer Fest piva z Rožnovského pivovaru. Byla to piva Popper, Rothschild a Habsburg, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí pivovaru Lukáš Martinek.

Soutěž se konala v Českých Budějovicích počátkem února a zúčastnilo se jí rekordních 225 pivovarů ze tří kontinentů. Do soutěže o Zlatou pivní pečeť přihlásily 1110 piv a ciderů. „Rožnovský pivovar získal první místo v kategorii světlých speciálů se šestnáctistupňovým Popperem a mezi polotmavými pivy kralovala třináctka Rotschild. Dominanci mezi minipivovary potvrdilo třetí místo, které bral v kategorii tmavých piv šestnáctistupňový Habsburg,“ uvedl Martinem.

Roli v úspěchu hrají použité technologie. „Díky dotacím jsme mohli nakoupit zařízení, pomocí kterého můžeme zvyšovat kvalitu piva. Vítězné várky byly uvařené na úplně nové varně,“ řekl hlavní sládek Petr Kubín.

Dodal, že důležitá je i dokonalá sanitace pivovarského zařízení. „Nepoužíváme žádné chmelové ani sladové výtažky, ale přírodní suroviny jako moravský slad, žatecký chmel, pivovarské kvasnice a kvalitní vodu,“ popsal druhý sládek Rožnovského pivovaru Lukáš Vavříček.

Rožnovský pivovar nesklízí úspěch jen na soutěžích, ale i u zákazníků. „Naši produkci nelze koupit v žádné pivotéce nebo v hospůdce. Vše, co se u nás vyprodukuje, se také u nás prodá a vypije. V současnosti poptávka výrazně převyšuje nabídku,“ uvedl Vavříček.

Jeho slova potvrzuje spolumajitel Tomáš Kupčík. „Sjíždí se k nám lidé z celé republiky a nadávají, když si chtějí pivo odvézt a ono není. Kdo Rožnovem projíždí, kupuje si ho od nás a vozí do Polska nebo na Slovensko a do dalších koutů. Lidi se zajímají o vysokostupňové kvalitní speciály, protože se nikde nedají koupit. Velké pivovary chrlí desetistupňová piva a nám se tím pádem vytváří prostor pro výrobu a prodej speciálů,“ dodal Kupčík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x