Velké schody v Brodě budou zdobit jména slavných osobností

UHERSKÝ BROD - V Uherském Brodě se chystá rekonstrukce takzvaných velkých schodů a zastupitelé se dohodli, že opravené schodiště budou zdobit jména významných osobností. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí uherskobrodské radnice Elen Sladká.

Velké schodiště se nachází u vlakového nádraží a vede směrem do centra města. Původně radnice počítala na opravu schodiště s částkou kolem 6,5 milionu korun včetně DPH. Výzdoba v podobě jmen osobností rozpočet ještě navýší, zastupitelé to už odsouhlasili.

„Rekonstrukce velkých schodů začne již brzy. Schody ponesou jména významných osobností, které se v Uherském Brodě buď narodily, prožily zde podstatnou část svého života nebo zasáhly do dějin města. Je to možnost, jak si s hrdostí připomenout, že naším městem prošly dějiny a lidi, kteří tyto dějiny utvářeli,“ konstatovala Sladká.

Bude se jednat o široké spektrum lidí, a to jak z časového a profesního hlediska, tak z hlediska lidských osudů. Objeví se mezi nimi umělci, osobnosti veřejného života, mecenáši, zakladatelé muzea, kronikáři města, činovníci sportovních organizací, teologové, podnikatelé, oběti nacismu i hrdinové II. světové války.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x