Tomáš Janíček: proti Boleslavi musíme zabrat

Začátek fotbalového jara Zlíňanům krutě nevyšel. Výkon proti Spartě výborný, body žádné. Výkon proti Baníku mizerný, body logicky zase  žádné. Nastal nápravy čas.

Moc dobře to ví jeden z nejzkušenějších zlínských fotbalistů Tomáš Janíček. V sobotu míří na zlínskou Letnou Mladá Boleslav, právě tam tvrdý obránce či štítový záložník strávil poctivých sedm let.

„Moc rád na toto angažmá vzpomínám, vždycky jsme tam měli ty nejvyšší ambice, ne vždy jsme je ale dokázali naplnit. Boleslav je určitě klub, který má pořád velmi vysoké cíle, ale my už nemáme kam uhýbat a v sobotu musíme bodovat,“ říká Janíček docela nahlas.

V týmu soupeře ještě zůstalo pár kamarádů…

„Na hřišti ale kamarádství neplatí, možná po zápase, během něj v žádném případě. Musíme zabrat, vrátit se k našemu hernímu pojetí. Důraz, atakování soupeře, běhavost, zdravá míra agresivity, k tomu ale i fotbalový projev a neměli bychom být bez šancí, i když naprosto ctíme sílu soupeře,“ vzhlíží k sobotnímu utkání Janíček.

Třiatřicetiletý fotbalista známý tvrdou, ale fair hrou, neuhne v žádném souboji. „To k mému projevu prostě patří,“ nezastírá fotbalista, který už před devatenácti lety reprezentoval zlínský fotbal na světovém finále dvanácti nejlepších žákovských klubů v jihoafrickém Kapském Městě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x