Press cup: sobota za dveřmi, jde se na věc

ZLÍN - Osm týmů, vydatná porce 28 zápasů, fuška pro fotbalisty, organizátory ze zlínského Syndikátu novinářů, rozhodčí pod vedením osvědčeného Petra Dvořáka, ale třeba i pro dobrou duši turnaje, časuvládce Stanislava Botlíka.

21. ročník fotbalového halového Press cupu je tu, od 8. hodiny ranní se hraje v sobotu 27. února ve zlínské Sportovní hale Euronics. Turnaj nestárne, jen mnoha aktérům přibývají zkušenosti. Záštitu nad nejtradičnějším a největším kláním svého druhu v regionu převzal hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák.

Ten také věnuje cenu nejlepšímu hráči turnaje, cena primátora města Zlína Miroslava Adámka je určena nejlepšímu brankáři. Organizátoři ocení i nejúspěšnějšího střelce turnaje, udělí cenu Fair play a hodnotné odměny čekají na tři nejlepší týmy.

Velmi oblíbené je mimo jiné občerstvení. Ekipa dodavatelů dobrot tvořená výrobcem osmi kilogramů domácí játrové paštiky Michalem Medvědem – Kratochvílem, ochutnávačem Michalem Vrčkem i nápojovou četou pod dohledem manželů Lidincových, to všechno dodává akci vlastní léty vybudovaný kolorit.

Každý z týmů má svou fanouškovskou základnu, policejní tým například spoléhá na hlasivky osvědčených mluvčích, takzvaných Pohlednic (od slova pohledná) Moniky Kozumplíkové a Lucie Javoříkové.

Novinářům zase bude fandit speciální mládežnické komando potomků Martina Břenka a Roberta Heče.

Nováčkem a možným černým koněm Press cupu 2016 bude tým Lékaři KNTB. „Jsme ostří jako skalpel,“ varuje soupeře primář Novorozenckého oddělení Krajské nemocnice Tomáše Bati a kapitán týmu Jozef Macko.

Naopak osvědčeným účastníkem je tým Pragokoncertu. „Prostě to bude koncert, omladili jsme,“ hlásí šéf mužstva, ředitel společnosti Jiří Daron.

Hraje se systémem každý s každým, vítěz bude znám nedlouho po čtrnácté hodině.

Účastníci Pres cupu 2016:

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje

Pragokoncert

SK Policie Zlín

Zlínský kraj

Magistrát města Zlína

Lékaři KNTB

Syndikát novinářů

Pivovar Černá Hora

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x