Trenér Vlach: do play off s novou smlouvou v kapse

ZLÍN - A jde se na věc. Tedy nejdříve na Brno...a pak...na Brno nebo na Třinec v předkole play off. Trenér zlínských hokejistů Rostislav Vlach má dvě jistoty.

Tou první je, že sezóna nemůže skončit tak, jak to docela dlouho vypadalo, tedy bojem o holé extraligové přežití. Jeho tým se časem zvedl a nebýt nečekané prohry na domácím ledě s Karlovými Vary, pral se ještě teď o první šestku. Takhle skončí sedmý nebo osmý a předkolo začne na vlastním ledě.

Tou druhou jistotou je nový roční kontrakt, který právě podepsal s vedením klubu. Zůstává i asistent Jurík a trenér brankářů Hrazdíra. Po třech sezónách v roli asistenta načne po skončení tohoto ročníku extraligy už šestý díl životní trenérské štace v roli šéfa střídačky i kabiny zlínského hokejového klubu.

Oč méně toho namluví, o to víc za něj mluví úspěchy na řadě míst. Mistrovský titul má jako hráč se Zlínem i Vsetínem, těch prvenství je mnohem více, zapomenout se nedá na rok 2014, kdy slavil se svými svěřenci prvenství coby trenér, přesně o deset let dříve ještě jako hráč.

S kým by hrál od pondělí v předkole play off raději? „Mužstvo je připraveno na Třinec i na Brno, bilanci máme letos lepší s Kometou, ale to je opravdu podružné,“ prohodí třiapadesátiletý trenér.

Smlouvu podepsal ve svém Zlíně na rok, kam to se svými hráči dotáhne letos?

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x