Jakub Jugas: v Brně to bude šichta, ale chceme uspět

ZLÍN - Stadion v Brně - Králově Poli zná ze zlínských fotbalistů nejlépe. Jakub Jugas, řízný zlínský stoper, odehrál za Zbrojovku coby host ze Zlína kompletní předešlou sezónu. Zkušenosti z nejvyšší soutěže má i z Příbrami. Nastupoval za mládežnické reprezentační výběry, s devatenáctkou má stříbro z EURA, byl i v Dovalilově výběru jedenadvacítek na závěrečném turnaji v Česku.

Otrokovický rodák Jakub Jugas je tak ve třiadvaceti letech docela zkušeným hráčem a jedním z tahounů na jaře těžce zkoušeného týmu. V Brně se v sobotu může cítit tak trochu jako doma.

„Prostředí znám a taky vím, že nás čeká moc těžký soupeř, trenér Kotal hraje rád ze zabezpečené defenzivy, v útoku mají těžko hlídatelného Řezníčka, myslím, že nás čeká ostrý a vyrovnaný zápas, rádi bychom už konečně prolomili smůlu a bodovali,“ shrnuje myšlenky Jugas.

V lize zatím vstřelil v dresu Zbrojovky tři, v barvách Příbrami jeden gól. „Všechny nohou, jednou dokonce levačkou,“ vybavuje si s tím, že by bylo záhodno skórovat nejsilnější zbraní tedy hlavou.

Soupeře považuje za velmi silného především v domácím prostředí.

„Určitě, naprostou většinu bodů mají z vlastního hřiště, porazili tu třeba Plzeň, kvalitu fakt mají, ale pro nás je to velká výzva, musíme hrát důsledně od první minuty, není to nepřekonatelný soupeř, každý musíme nechat na hřišti úplně všechno, pak se úspěch dostaví,“ tvrdí Jugas s tím, že v mužstvu nikdo nepropadá po pár nevydařených utkáních panice.

„Ale prostě musíme bodovat, tak jak nevyšel úvod, tak musí být lepší pokračování,“ dívá se dopředu bývalý mládežnický reprezentant.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x