Hrad Lukov připravil řadu akcí na nadcházející sezonu

LUKOV – Odemykání studánek, Pálení čarodějnic, Den stromů, Noc kostelů a další akce jsou v nadcházející sezoně připravené na zřícenině hradu Lukov nedaleko Zlína. Vstupné pro dospělé letos bude 50 korun, informoval server Zlin.cz Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Senioři a studenti zaplatí 30 korun, děti od šesti do 14 let 20 korun, rodinné vstupné činí 120 korun pro dva dospělé a dvě nebo více dětí. „Finance budou použité na rozšíření služeb, vzdělávacích programů a prezentace hradu,“ uvedl Urbanovský.

Připravená je celá řada akcí. „Zima pomalu ukrajuje své poslední dny, na dveře klepe jaro a s ní i další hradní sezóna,“ potvrdil blížící se začátek Jiří Holík, předseda Spolku přátel hradu Lukova, který se o památku stará a postupně ji rekonstruuje.

Lidé se mohou 21. dubna těšit na Odemykání studánek se ZŠ Lukov, o dva dny později je v plánu Pálení čarodějnic. Dále je na 22. května naplánovaná Májová pobožnost, 28. května Den stromů, 10. června Noc kostelů v hradní kapli, 24. června Svatojánská večerní mše, 2. července Strašidelná prohlídka, 24. září Den hradu, 19. listopadu Adventní jarmark, 26. prosince Štěpánské koledování a 31. prosince Silvestrovská pouť.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x