Přes Uherský Brod začaly jezdit spěšné vlaky Arriva

UHERSKÝ BROD - Na železniční trh v České republice vstoupila společnost Arriva, v uplynulých dnech zahájily provoz spěšné vlaky na přímé lince Praha - Olomouc - Uherské Hradiště - Uherský Brod - Trenčín, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí uherskobrodské radnice Elen Sladká.

„Chceme co nejjednodušší tarif, nabízíme základní jízdné, zpáteční jízdné, slevu pro studenty na ISIC a velmi výrazně zlevněné týdenní a měsíční jízdenky pro pravidelné cesty. Malé děti a kočárky vozíme zdarma, děti ve věku od šesti do 15 let za polovinu, studenty ve věku 15 až 26 let se slevou až 40 procent a držitele průkazů ZTP a ZTP/P se slevou 75 procent. Snažili jsme se nabídnout výhodnější ceny, než jaké na těchto trasách doposud platily,“ řekl generální ředitel Arriva Daniel Adamka.

Mezi Prahou a Trenčínem vypraví Arriva dva víkendové expresy, které těchto 407 kilometrů ujedou přibližně za pět hodin. Z Prahy vyjede expres Arrivy vždy v sobotu ráno v 8.40 a do Trenčína dorazí ve 13.42 hodin. Zpět z Trenčína se vydá v neděli odpoledne ve 14.19 a do Prahy přijede v 19.24 hodin. Arriva tak vstoupila na český železniční trh svou první mezinárodní dálkovou vlakovou linkou v historii.

S pětihodinovou jízdní dobou mezi Prahou a Trenčínem bude vlak rychlejší než většina autobusových spojů na této trase. „Počítám, že největší zájem bude o přímé spojení z Uherského Brodu, Bojkovic, Slavičína nebo Bylnice do Prahy,“ dodal ředitel Arriva vlaky Jiří Nálevka. Právě z těchto míst totiž neexistuje žádné expresní přímé spojení s hlavním městem. Cestující musí buď přestupovat, nebo využít často zastavující rychlíky z Luhačovic. Zajímavý bude i Trenčín. Žádný přímý vlak z Prahy nebo Olomouce do Trenčína totiž dosud nejezdil.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x