Zlín hraje na Slavii. Černá série musí skončit

PRAHA - Favoritem je naprosto jasně domácí Slavia, ale Zlín by v utkání 21. kola Synot ligy chtěl bodovat, překvapit, zvednout si bodový kredit a taky náladu. Noc už trávil tým v Praze, nepodceňuje se vůbec nic. Po čtyřech jarních porážkách přichází další tvrdá zkouška odolnosti. V Edenu se hraje od čtvrt na devět večer.

„Domácí nás určitě nepodcení, nemůžou v honbě za poháry zaváhat, tlak, který na ně je od vedení, nových majitelů i fanoušků je určitě enormní. Možná v tom paradoxně může být naše šance. Každopádně jdeme do souboje s velmi silným mužstvem, které má na jednotlivých postech obrovskou konkurenci. Jisté je, že hráči nevypustí jediný moment v zápase, ale to už nemluvím jenom o Slávistech,“ dívá se k dnešnímu večeru trenér Fastavu Zlín Bohumil Páník.

V sestavě mu bude chybět dvojice středových hráčů, vykartovaní Živulič a Janíček, jindy opory týmu a „tvrdiči“ muziky.

„Takový okamžik přijde na každý mančaft, poradíme si, šanci zřejmě dostane Hubáček, který hrál ve Slavii řadu let, rozhodně nechceme hrát ustrašeně, góly se dávají zepředu a to my víc než nutně potřebujeme,“ ví dobře trenér s narážkou na to, že za čtyři utkání skóroval jediný hráč, stoper Hájek.

Dobrý výsledek – to by byl i bod.

„Samozřejmě, u tak silného soupeře bychom brali jakýkoliv bodový zisk, necháme na hřišti všechno, co v nás je, zatím jsme se nemohli spolehnout ani na nejmenší přízeň štěstí, něco takového bychom prostě potřebovali. Pozitivní moment. Dnes snad přijde.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x