Košútova přesná hlavička. Slovácko – Zbrojovka 2:1

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Zápas to byl spíše remízový. Slovácko má ale poslední dobou "přízeň shora" a bylo to tak i v duelu s brněnskou Zbrojovkou. Zase přišel v pravý čas rozhodující moment.

Běžela už poslední desetiminutovka, na rohový kop si pěkně naskočil stoper Košút a hlavičkou rozhodl vyrovnaný zápas.

V první půli ale měli větší šance určitě Brňané v zádech s početnou ekipou divokých fandů, z nichž se čtyři na fotbal vůbec nedostali kvůli potyčce, kterou působili ještě před utkáním.

Dvě příležitosti opravdu volaly po gólu. Zavadil napálil přitaženou levačkou břevno a snad ještě větší tutovku zazdil Řezníček, ten obešel i brankáře Heču, ale pak pálil těsně vedle.

Největší šanci Habancova výběru měl Došek, ovšem Melichárek jeho ránu vyrazil.

Gól přišel těsně před půlí. Brněnští zadáci poslali k zemi Šumulikoskiho a Marek Havlík proměnil penaltu ve vedení.

Ve druhém poločase přišel na hřiště Michal Škoda a vyrovnal famózně zanedlouho po svém příchodu. Jeho bomba z levé strany z voleje byla ukázková a Heču přímo přišpendlila i s míčem za brankovou čáru.

Pak ovšem přišel zmíněný rozhodující gól stopera Košúta a tři body zůstaly pod „sovíma očima“, jak se říká zdejším reflektorům, v kraji sklípků a dobrého vína.

„Ne nejde o štěstí, jde o přízeň velkých fanynek, mých dcer,“ komentoval s úsměvem už třicetibodový zisk spokojený trenér domácích Svatopluk Habanec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x