Sparta v roli favorita, Zlíňané v roli bodových loupežníků

ZLÍN - Výchozí pozice to opravdu není pro zlínské hokejisty špatná. Ve čtvrtfinále play off jsou hokejisté pražské Sparty proti Zlínu zřejmým favoritem, což ovšem má asi tak velký vliv, jako snaha nás lidí otáčet zeměkoulí. A v očekávané bitvě o každou maličkost je tohle pro Zlín výhoda.

Tedy pro Berany. Anebo pro Ševce? Z tribun se samozřejmě ozývá povzbuzování ve druhé variantě, původní Berany ale jaksi nikdo nezrušil. „Beru to s úsměvem, musíme být tvrdí a zarputilí jako berani a šikovní jako ševci, jsme prostě obojí,“ směje se brankář Libor Kašík.

Ten podepsal před několika dny novou dvouletou smlouvu, klub vydal informaci až teď. „Chtěli jsme mít klid do předkola play off, našli jsme po domluvě správný čas, když dostane Libor po roce lukrativní zahraniční nabídku, nikdo mu nebude bránit,“ vysvětluje jednatel PSG Zlín Patrik Kamas.

Zlínští jedou k prvním dvěma duelům na pražskou Spartu. „Těším se samozřejmě moc, krásná hala, hodně lidí. Musím se na to dobře vyspat, to je důležité, doma půjdu spát někdy kolem jedenácté, zítra si chviličku dáchnu i cestou v autobusu, vyrážíme brzy po poledni,“ přibližuje nejbližší hodiny elitní strážce zlínské branky Kašík.

Ze Sparťanů má respekt, strach ani v nejmenším. „Kádr mají nabitý, o jména nejde, ale vím, že mají výborné všechny čtyři řady. Začíná se za stavu nula nula, proč se bát, není důvod,“ těší se brankář s reprezentačními ambicemi i výkonností.

„V Praze se hraje ve středu a ve čtvrtek, dva domácí duely v neděli v 17.00 a pak v pondělí v 17.20. Vstupenky budou k  mání od 200 korun vždy v den utkání od 11 hodin u pokladen zlínského stadionu,“ upřesnil mluvčí klubu Roman Ordelt.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x