Jiří Marušák: play off je vždycky svátek

ZLÍN - Patří do generace Lešků, Hamrlíků, Tesaříků, Čajánků a dalších legend zlínského hokeje. Jiřího Marušáka nemůže tudíž z jeho obvyklé rovnováhy vyvést, co se hokeje týče, prakticky nic. Ale play off je vždycky "vzrůšo."

„Nepochybně, play off je vrcholem sezóny, pro nás pro hráče a samozřejmě pro diváky, pro ně se hraje, jim vlastně tvoříme náladu, sobě samozřejmě také, vždycky je znát na napětí a atmosféře, že přišly rozhodující boje,“ říká zkušený obránce s velkým přehledem a pořád hodně tvrdou střelou. V začátku sezóny se potýkal se zraněním ruky, teď je fit a v pohodě.

Sparta je podle Marušáka soupeř zdolatelný v případě, že se sejde několik okolností. „Tou hlavní je vedle slušné porce štěstí náš výkon, cestou do pekla je, když bychom je na jejich ledě poslali vlastními chybami do přesilovek, v tom jsou hodně dobří a dovedu si představit, že měli čas v pauze zrovna tyto situace hodně potrénovat,“ domnívá se zlínský odchovanec, který k bojům ve vyřazovací části přičichl už v první polovině devadesátých let.

Pak stačil procestovat s hokejkou řadu evropských zemí, ale doma je určitě ve Zlíně.

A ještě perlička. Jiří by si mohl založit rodinný ženský fanklub. Manželka a dcery, to je samozřejmé. Ale rekordmankou je určitě maminka Jana. „Do světa jsem za ním samozřejmě nejezdila, ale do Zlína na něho chodím od jeho šesti let,“ směje se ve víře, že po Spartě přijdou na jaře 2016 ještě další soupeři.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x