Dřevěná lávka u koupaliště ve Valašském Meziříčí získá nový nátěr

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Frekventovaná dřevěná lávka přes řeku Bečvu ve Valašském Meziříčí, po níž v letním období denně projede přibližně 1 500 cyklistů, bude kvůli opravě nátěru uzavřena. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Renata Votrubová.

Obnova nátěru začne hned, jakmile to dovolí počasí, a potrvá přibližně do konce dubna. Cyklisty čeká objížďka. Dřevěná lávka u koupaliště slouží cyklistům i chodcům už šest let.

„Dřevo je velmi choulostivý materiál, a pokud je umístěno v prostředí, kde na něj působí povětrnostní vlivy, jako například slunce, déšť či vlhkost z řeky Bečvy, je nutná obnova nátěrů. Lávka bude očištěna a nově naimpregnována a natřena,“ vysvětlil referent odboru komunálních služeb meziříčské radnice Jaroslav Straka.

Obnova nátěrů potrvá až do konce měsíce dubna. Termín vybrala radnice záměrně z důvodu menšího provozu cyklistů. „Z těchto důvodů bude lávka uzavřena po celou dobu opravy. Objízdná trasa je zvolena po pravém břehu řeky Bečvy a most v ulici Solární. Upozorňujeme, že termín opravy se může prodloužit z důvodu špatného počasí,“ dodal Jaroslav Straka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x