Zlín versus Olomouc. Bitva o mnoho a ještě více

ZLÍN - Jde do tuhého. Zlínský fotbalový fanda musel vypít už pět jarních pelyňkových šálků utrejchu a další už prostě nechce. Odmítá. V duelu 22. kola nejvyšší soutěže fotbalistů změří Ševci síly s olomouckou Sigmou a bude to boj na ostří břitvy.

Zvláště Sigmě jde totiž o holé přežití. Porážka by jí posílala téměř do sestupové polojistoty. „Pak je samozřejmě jasné, že tu budou hrát o všechno a musíme se připravit na enormní nasazení soupeře, bude to prostě bitva na moravském poli, možná spíš válka,“ zamýšlí se trenér na jaře dosud bodově sterilních zlínských fotbalistů Bohumil Páník.

Ve Zlíně se čeká velmi zajímavý zápas, který může naznačit mnohé. „Důležité je bodovat, musíme sami sebe přesvědčit, že výkony a výsledky z podzimu nebyly souhrou náhod, ale ukázkou našeho umu. Na videu jsme si oživili všechny góly, které jsme dali, chce to taky trochu jednoduchosti v koncovce a řekněme, že i správnou volbu při řešení útočných situací,“ dává Páník nahlédnout do myšlenek.

V utkání bude nadále postrádat vykartovaného Janíčka, vrací se ale určitě jeden z tvůrců hry Živulič, naopak určitě nebude hrát pravý obránce Pazdera, který se nestačil zotavit ze zranění v pražském Edenu.

Zlín má po 21 kolech v tabulce pořád „podzimní“ 24 body, Sigma jen 16.

Hraje se tudíž opravdu o hodně. Zápas 22. kola Synot ligy mezi Zlínem a Olomoucí má výkop v sobotu v 15.00.

A ještě předtím jedna nevšední věc. V rámci benefičního projektu Život je dar předá před utkáním manažer zlínského klubu Zdeněk Grygera šek na 15 000 korun pro nadaci, která pomáhá onkologicky nemocným. Peníze vybrali sami hráči zlínského Fastavu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x