V Uherském Brodě vyčistí ulice

UHERSKÝ BROD - V Uherském Brodě a jeho místních částech se chystá blokové čištění ulic. Jak serveru Zlin.cz za radnici uvedl Petr Dolan, letos bude úklid oproti předchozím letům probíhat jinak.

„Blokové čištění komunikací bude nově probíhat opakovaně v průběhu měsíců duben až říjen, a to vždy v určitý den v měsíci (například první středa v měsíci) se blokové čištění komunikací uskuteční ve vybraných ulicích,“ vysvětlil Dolan.

Komunikace města byly rozděleny do několika okruhů a každá ulice byla zařazena do jednoho z nich. Jaká ulice je v kterém okruhu zjistí obyvatelé města na webových stránkách města. Na stejném místě zjistí i konkrétní termín plánovaného úklidu. V každém okruhu bude blokové čištění provedeno jednou měsíčně, výjimkou je okruh 1A, kde se bude uklízet dvakrát do měsíce.

„Provoz v aktuálně čištěných ulicích bude v dostatečném předstihu upraven přechodným dopravním značením. Na každý okruh čištění je počítáno vždy s jedním pracovním dnem. Bezprostředně po provedeném čištění bude přechodné dopravní značení odstraněno. Řidičům, kteří přechodné značení nebudou respektovat, hrozí odtažení jejich auta,“ doplnil Dolan.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x