Bronz pro mladší dorost hokejistů Zlína. Cinklo to i Natálce

ZLÍN - Podivuhodná sezóna. Nejen pro "velké" zlínské hokejisty. Mladší dorostenci PSG můžou mít radost, jako jediným z klubových týmů se jim na finále mistrovství republiky v Přerově podařilo dosáhnout na medaile. Jsou z bronzu, ale těší, což o to.

Řeč je o dorostencích a ejhle, mezi útočníky najdete i dívku. „Natálka Mlýnková je moc šikovná, hraje v útoku, mezi kluky se určitě neztratila,“ chválí trenér Tomáš Valášek jedinou teprve čtrnáctiletou „předslečnu“, která v týmu navléká těžkou hokejovou výstroj.

Beránci a ovečka rozehráli závěrečný turnaj famózně, zničili Kladno, pak ale podlehli Vítkovicím i Spartě a „jen“ bronz možná bezprostředně po skončení turnaje v neděli bolel. Dnes už se bere jako velký úspěch, třetí místo v republice není rozhodně k zahození.

Zlíňané stavěli na kolektivním výkonu, zajímavé je, že v tomto týmu hrají mimo jiných potomků známých tváří i Matyáš Hamrlík a Kristián Leška. Však víte, co se jejich tátové donedávna narozdávali radosti. Kluci budou mít opravdu co dělat, aby se tátům přiblížili.

A aby těch zajímavostí nebylo málo, brankář Michal Kořének si ve svých patnácti letech vyzkoušel, jaké to je být v extraligovém týmu dospělých. Byť to bylo jen v jednom utkání na náhradnickém postu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x