Zlín jede do Jablonce, přijde s jarem probuzení?

JABLONEC - Chtějí jít naproti jarní fotbalové obrodě. Lehké to ale zlínští fotbalisté po reprezentační pauze mít nebudou. Čeká je silný Jablonec a k tomu na svém stadionu. Na Střelnici.

Apropos, střelba. Zlínské jarní prokletí, naposledy skóroval v prvním jarním duelu proti Spartě obránce Hájek na konci prvního poločasu. Pak už nic, dalších pět zápasů bez gólu. Možná i proto kromě střelby mezi tři tyče a oprášení kondice zkoušel Páníkův výběr své štěstí i jinak.

„Kluci se odreagovali na paintballu, sami si řekli, tak do toho šli. Samozřejmě to ale bude o jiných věcech, jedeme do Jablonce a chceme potvrdit, že jsme nezapomněli hrát útočně. Už s Olomoucí jsme měli daleko více šancí, teď jde o to je proměňovat,“ glosuje pár hodin před utkáním výjezd na sever Čech zlínský šéf kabiny.

K ruce nebude mít na lavičce oba asistenty. Jan Somberg i Ota Novák budou chybět. Podle disciplinárky za své chování po utkání s Olomoucí.

Pozoruhodné je, že se píšťalky chopí rozhodčí Hrubeš, který měl coby čtvrtý arbitr zlínského duelu s Olomoucí lví podíl na „vykartování“ obou asistentů. Zajímavá shoda okolností…

Lehké to tedy v Jablonci, kde je šéfem klubu předseda Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta, nebude pro hosty ani náhodou. Ale Zlínští už chtějí opravdově zabrat. Veřejnost marně hledá, kam se do těchto chvil vytratil podzimní útočný duch a ševcovská střelecká muška.

„Určitě na tom má podíl odchod Lukáše Železníka, některé věci prostě musíme nově zautomatizovat, nebude to ale trvat věčně,“ ví Páník, který nemůže ani nadále počítat se zraněným pravým obráncem Pazderou.

V Jablonci se hraje v sobotu 2. dubna v 17.00.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x