Zlomit černou sérii. Slovácko chce potrápit Spartu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Tomu se snad ani nechce věřit. Slovácko v lize prohrálo se Spartou už šestnáctkrát v řadě. Statistiky nelžou. Nepomáhá nic, například přede dvěma lety mířil trenér Habanec se svými dcerami Simonou a Andreou do zlínské ZOO sbírat síly na věhlasný celek u tygrů. Ani tehdy to nezabralo.

Tentokrát má trenér jednu nespornou výhodu, jeho týmu se vydařila první část jarní sezóny a prakticky vzato už zahodilo sestupové starosti. Psychicky by na tom mužstvo mělo být velmi dobře.

„Fyzicky a zdravotně taky, což o to, navíc to vypadá, že bychom mohli mít kompletní kádr, naplno už po těžkém zranění trénuje i Kalouda, menší problémy má jen Sadílek,“ vysvětluje trenér.

Na podobný zápas se vždycky těší. „Jistě, hráči se nabudí sami, budeme se rvát, přijde určitě hodně lidí, měl by to být báječný fotbalový večer,“ myslí si kouč.

Fanoušci by na stadion měli zamířit, jak se u klubu zvaného Slovácko sluší, ze všech koutů vinorodého kraje. A Slovácku budou fandit i ti, kteří jinak patří ke Spartě…

Což žádá vysvětlení. „Je to tak, ve Spytihněvi přece máme Slováckou Spartu, ale většina lidí od nás samozřejmě fandí Slovácku,“ vysvětluje Vilém Matěja, který ve Spytihněvi vede klub coby prezident, trenér seniorského celku i tamní správce areálu.

Výkop na Slovácku je v 17 hodin, dnem D sobota 2. dubna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x