V Brodě otevřeli dopravní terminál s novou dopravní budovou

UHERSKÝ BROD – České dráhy před pár dny slavnostně otevřely v Uherském Brodě Dopravní terminál, jehož součástí je kompletně opravená výpravní budova. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Investované náklady ve výši cca 14 milionů korun zajistily podle Šubové zázemí pro železniční a autobusovou dopravu a zcela nové a moderní prostředí pro cestující. 

V roce 2010, kdy se otevřela možnost čerpání dotací z Programu švýcarsko-české spolupráce, se zahájila intenzivní jednání k realizaci akce s názvem Dopravní terminál – II. etapa Uherský Brod. Partnery projektu byly společně s městem Uherský Brod a Správou železniční dopravní cesty i České dráhy.

„Část projektu Českých drah, tj. rekonstrukci výpravní budovy, jsme realizovali jako paralelní vlastní projekt na základě čestného prohlášení tak, aby celý dopravní terminál splňoval požadavky švýcarské strany. Z celkové výše investic realizace dopravního terminálu zhruba 156 milionů korun se u Českých drah jednalo o investici ve výši 14,2 milionu,“ přiblížil František Bureš, člen představenstva Českých drah.

Projekt Českých drah řešil zázemí pro železniční i autobusovou dopravu, rekonstrukci odbavovací haly, opravu fasády a přístřešku, výměnu dveří a oken, kompletní rekonstrukci střechy výpravní budovy i úpravu prvního nástupiště včetně laviček či odpadkových košů. 

Uherský Brod se pak postaral o úpravu autobusového terminálu města, autobusových stání, přístřešků a přednádražních prostor jako klidové zóny s vodním prvkem. Nedílnou součástí projektu jsou také nově vybudovaná parkovací stání, stání pro taxi a MHD. V rámci projektu proto ČD poskytly pozemky přilehlé k nádražní budově formou výpůjčky a následného odkupu.

Stavba Českých drah byla zahájena loni v červnu, zkolaudována byla v lednu letošního roku. Realizovalo ji sdružení společností Hroší stavby Morava a.s. a Chládek a Tintěra Pardubice a.s.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’28122′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1169‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚28122‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x