Na Plzeň, Bobe, na Plzeň

ZLÍN - Parafráze nesmrtelné hlášky z dílny pánů Šimka a Grossmanna je tentokrát naprosto na místě. Bobem - snad promine familernost - je zván trenér zlínských fotbalistů Bohumil Páník. A právě přišel čas, kdy jeho tým, na jaře málo úspěšný, hostí největšího favorita na titul, fotbalisty Viktorie Plzeň.

I přes televizní přenos se v sobotu ve čtvrt na devět čeká velmi pěkná návštěva. Kvalitní fotbal by měl přijít určitě. „Nepochybně ano, soupeř se žene za titulem, my mu to můžeme znepříjemnit jen tehdy, když kluci podají nadstandardní výkon, už je načase,“ říká trenér Páník s tím, že některé jeho hráče nebude soupeř zřejmě znát. To proto, že i do jeho týmu stejně jako k soupeři se přišla podívat marodka.

„Připravíme se ale co nejlépe, nejsme předem odepsaní, to určitě ne,“ glosuje trenér.

Na stejnou notu je naladěn i jeden zajímavý divák. Petr Klhůfek je dlouholetým kapitánem zlínského týmu a velmi dobře zná trenéra hostů Karla Krejčího.

„No jistě, hrávali jsme spolu stopery, jako hráč byl naprosto nesmlouvavý, neuhnul v souboji, bylo na něho spolehnutí. Teď se Karel může spolehnout, že mu naši kluci nedají zadarmo ani milimetr vlastního trávníku,“ tvrdí Klhůfek.

Podle něho se bude hrát pěkný fotbal, velmi důležité bude, komu se podaří vstřelit první gól.

„Kluci potřebují dát gól, aby z nich spadly nervozita a zbytečný psychický tlak, které mají chtě nechtě v hlavách,“ domnívá se Klhůfek s tím, že by lidé v sobotu večer neměli zůstávat jen u obrazovek.

„Teď je moc důležité povzbudit kluky přímo na stadioně, chtělo by to aspoň bodík, už proto, abychom se nemuseli v závěru soutěže třást o vlastní udržení nejvyšší soutěže,“ dodává jedna z nejvýraznějších postav zlínského fotbalu nedávné minulosti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x