Na Valašsku se uskuteční mezinárodní cyklistický festival

VELKÉ KARLOVICE – Valašská obec Velké Karlovice se stane na tři dny centrem pozornosti cyklistů tří zemí. Milovnici cyklistiky z ČR, Slovenska a Polska přijedou na třetí Nations Bike Festival, který proběhne od 13. do 15. května 2016, sdělil serveru Zlin.cz pořadatel akce Roman Kalabus.

Zázemí festivalu poskytne areál Kyčerka v údolí Pluskovec. Hlavním cílem a motivací k uspořádání festivalu je podle organizátorů propagace cyklistiky ve všech jejích podobách, ale také zprostředkování prožitků a zážitků, které jízda na kole přináší.

„Festival si užijí jak rodiny s dětmi, tak milovníci náročných terénů. Velká pozornost je věnována dětskému programu a samostatná nabídka se připravuje pro ženy a dívky,“ slíbil Kalabus.

Nedílnou součástí festivalu budou vyjížďky do terénu vedené zkušenými průvodci. Nejvíce atraktivní bude páteční noční přejezd hřebene Javorníků, jehož kapacita je nejvýše 60 osob. Ti, na které se nedostane, budou mít možnost se projet v terénu v sobotu.  

„Svou trasu budou mít připravenu zdatní bikeři, jedna vyjížďka je určena výlučně ženám a jedna, nazvaná seznamka, bude obsazována nezadanými muži a ženami,“ přiblížil ředitel akce.

Soutěživí jedinci se během festivalu mohou poměřit síly v řadě soutěží, mezi nimiž bude zřejmě největší zkouškou překonání trasy Karlovské padesátky.

K festivalu patří také řada příležitostí k otestování kol různých značek. Samozřejmostí je také doprovodný a kulturní program. K vidění má být řada filmů a videí s MTB tématikou, zajímavé bude večerní ježdění na trialech Kyčerka, noční Freestyle show BMX a trialová exhibice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x