Fotbalový Zlín: protest ne, poučení ano

ZLÍN - "Předpokládáme, že zápas našich fotbalistů s Plzní zhlédli kompetentní pracovníci příslušných fotbalových orgánů. Na nich je, aby posoudili, zda se zabývat situací, která vyplynula ze zápasu," praví se v prohlášení, které vzešlo z pondělního mimořádného zasedání představenstva fotbalového klubu Fastav Zlín. Během zápasu se domácí cítili několikrát oprávněně poškozeni.

Představenstvo se k situaci postavilo evidentně s chladnou hlavou. Což asi zase tak lehké nebylo, volba pragmatismu je šest kol před koncem na druhou stranu pochopitelná.

Trenér Páník má nadále důvěru, vedení klubu důvěřuje jemu i celému realizačnímu týmu a hráčům.

Navíc je na světě smlouva o další dlouholeté finanční podpoře, kterou stvrdil Vlastimil Fabík jako představitel společnosti Fastav Development – Aoc.s.r.o.

Pachuť a hořkost má do konce sezóny nahradit úsilí hráčů a realizačního týmu podpořené bezproblémovou záchranou příslušnosti mezi českou fotbalovou elitou.

Přitom ale mezi fanoušky nepříjemné vjemy nezmizí jen tak.

V té souvislosti je zajímavý pohled jednoho z dlouholetých fandů zlínského fotbalu Dalibora Chrastiny.

„Když se devítiletý syn, který miluje fotbal a má v něm své velké vzory v ligových hráčích, díval na to, co se děje na hřišti a jak se pravda a smysl pro fair play dostávají do kouta, bylo nám z toho oběma moc smutno. A přiznám se, že se mi těžko vysvětlovalo, proč pan rozhodčí píská, jen když chce a v čí prospěch chce. Elementární porušení pravidel a profesní slepotu rozhodčích prostě rozezná i obyčejný kluk z páté třídy, co má rád fotbal,“ vzkazuje otec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x