Šest kol do konce Synot ligy. Těžká zkouška na severu

TEPLICE - Ještě osmnáct bodů je ve hře v letošním ročníku fotbalové Synot ligy. Zlínské fotbalisty čeká ve 25. kole nejvyšší soutěže pěkně tvrdý oříšek. Jedou na teplická Stínadla. Soupeř má jen o bod více a oba týmy tak budou hrát o záchranu, což může znít překvapivě, což je ale zároveň ryzí pravda.

Zlíňané vyrazili o den dříve, na severu Čech trénují ještě v pátek vpodvečer. Trenér Páník tam bude louskat jeden tvrdý oříšek. „Až po tréninku se rozhodnu, kdo půjde do branky, bude to klíčový post, domácí rozhodně nezalezou, určitě je dopředu požene domácí publikum,“ má jasno Páník.

Do obrany nemůže počítat s distancovaným Matejovem, který dostal za vyloučení v divokém duelu s Plzní stopku na jeden zápas.

„Zdravotní problémy mají i další hráči, mimo jiné Živulič, Diop či Jordan, hlavně v útočné fázi to může znamenat citelné oslabení,“ domnívá se logicky trenér.

Zlínští vyválčili na jaře jediný bod. Trenér samozřejmě hledá souvislosti a příčiny.

„Určitě se projevuje absence Železníka, na to se ale nemůžeme donekonečna vymlouvat. Brzdí nás nepřízeň rozhodčích, ale nejsme alibisté. Naše hra trpí často zbytečnými nepřesnostmi, to nás trápí. Dnes je fotbal i o tom, aby tým neztrácel lehce míč, jeho znovuzískání pak bere při presinku moře sil, tak tomu bylo i v duelu s Plzní, ať už byl i z jiného pohledu takový, jak byl,“ říká trenér s tím, že jakýkoliv bodový zisk ze sobotního duelu v Teplicích by byl výborným odrazovým můstkem ke klidnějšímu závěru soutěže.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x