Uherskobrodský student zabodoval v celostátní soutěži České ručičky

UHERSKÝ BROD - Student Střední průmyslové školy a Obchodní akademie v Uherském Brodě Ondřej Kovář zazářil v celostátní soutěži České ručičky 2016. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí uherskobrodské radnice Elen Sladká.

Prestižní soutěž České ručičky 2016 je určena žákům vybraných učebních oborů a Ondřej Kovář nakonec získal bronzovou medaili v kategorii Karosář – autoopravář junior.

O titul bojoval v prostorách světoznámé automobilky Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Do celostátního finále byl nominován díky svému vítězství ve školním a následně krajském kole soutěže Mladé technické talenty, která volně navazuje na soutěž České ručičky. Celkový počet soutěžících na začátku klání byl přitom okolo 270 žáků z přibližně 20 středních škol.

„Ve své kategorii se Kovář utkal o medaile s dalšími devíti nejlepšími žákovskými autokarosáři tohoto roku. Na vítěze jednotlivých kategorií čekaly ceny za celkem milion korun a o slavnostní vyhlášení výsledků a předání význačných ocenění se postarala řada mediálně známých osobností,“ poznamenala Sladká.

Soutěž si během let získala značnou exkluzivitu, a to nejenom pro její celorepublikový rozsah, četnost zapojených škol, bravurní výkony žáků, ale také pro své významné partnery z nadnárodních společností, jako jsou ŠKODA AUTO, BOSCH, SCANIA a další, kteří se tak snaží podpořit atraktivitu technických oborů i spolupráci budoucích zaměstnavatelů žáků se středními školami.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x